Klinička medicina

Skleroterapija vena i kapilara

Kapilare koje su prevelike za veinwave tretman te vene na nogama koje ne zahtijevaju kirurško liječenje liječimo skleroterapijom. Skleroterapija je metoda injiciranja sklerozantnog sredstva direktno u venu, čiji se zidovi slijepe, te vena postane nevidljiva. U Poliklinici Orlando skleroterapija traje do jedan sat, a broj tretmana ovisi o opsežnosti kapilara i vena na nogama. Prije skleroterapije većina pacijenata zahtijeva i duplex scan vena (UZV pretraga), koji također mogu obaviti u našoj Poliklinici.

Više...

U Poliklinici Orlando svojim pacijentima pružamo ekskluzivnu uslugu očuvanja zdravlja i preveniranja prerane pojave degenerativnih bolesti. Moderna preventivna medicina uspostavlja ravnotežu u organizmu, ondje gdje je porušena, a zdrav organizam podupire u njegovu nastojanju da takav dugo ostane.

Dok konvencionalna medicina čeka da se razbolite i tek tada djeluje, preventivna medicina pokušava ukloniti uzrok u njegovu korijenu. Konvencionalna se medicina ne pita o uzrocima, ona samo liječi posljedicu i simptom, dok se preventivna medicina bavi uzrocima i na njih se fokusira. Danas je znanost utvrdila moguće uzroke bolesti, jednako tako i rješenja, a preventivna se medicina koristi tim suvremenim znanstvenim dostignućima. Konvencionalna medicina je institucionalizirana, provodi se u mjestima gdje vlada stroga hijerarhija i odluke se donose s vrha, a pacijent dobiva terapiju prema algoritmu. Preventivna medicina provodi se u malim organizacijama gdje se liječniku ostavlja dovoljno vremena da upozna pacijenta i da ga savjetuje individualno, prema njegovim potrebama i mogućnostima, ali u okviru znanosti i medicine bazirane na dokazima.

Za razliku od konvencionalnog liječenja koje može provoditi liječnik početnik, jer smjernice postavljaju stručna društva pa nije potrebno veliko znanje i iskustvo, preventivnu medicinu može provoditi samo vrlo iskusan liječnik, s desetcima godina radnog staža, koji je upoznao mnoge aspekte ljudskog bića, i zdravog i bolesnog, te svoju metodu liječenja koncipira koristeći svoje osobno iskustvo i velika znanja koje svakodnevno dolaze iz struke i znanosti. U tom slučaju pacijent je aktivan sudionik koji, uz liječnika kao savjetodavca, mijenja svoj okoliš i postaje zdraviji.

Nasuprot konvencionalnoj medicini koja upotrebljava farmakološke pripravke – lijekove, preventivna medicina koristi tvari iz prirode u njihovu originalnom obliku ili transformirane na način da potpuno odgovaraju ljudski proizvedenim supstancijama (hormoni, minerali, vitamini, oligoelementi). Preventivna medicina nadoknađuje tijelu nedostatke, dok konvencionalna liječi simptom bolesti. Liječnici konvencionalne medicine rade u sustavima koji su često nehumani, preopterećeni su radnim satima, umorni i bolesni, dok se liječnici preventivne medicine zdravo hrane, uzimaju mnoge dodatke prehrani, bave se fizičkom aktivnošću i često puta svoje osobno iskustvo dijele s pacijentom.

Preventivna medicina pomaže vam da zdravo starite, bez bolova i uzimanja lijekova. Kroz dodatke prehrani i prirodne tvari, biljke i pripravke, smanjujemo upalu u tijelu i sprječavamo degenerativne procese, nadoknadom hormona usporavamo starenje, a eliminacijom tijelu stranih kemikalija potičemo normalan metabolizam.

U Poliklinici Orlando organiziramo radionice na kojima možete saznati o prevenciji zdravlja i sprječavanju i liječenju degenerativnih bolesti, dobiti konkretne upute o prehrani, spavanju i relaksaciji, kao i listu prirodnih preparata i dodataka prehrani koje trebate uzimati. Jednako tako organiziramo individualna savjetovanja na kojima smo usredotočeni samo na vas i vašu želju ili problem te zajedno određujemo vaše buduće ciljeve u ostvarenju idealnog zdravlja.

Teme naših radionica:

– Štitnjača (osnove, napredna liječenja /terapija)

– Menopauza i andropauza

– Pro-aging

– Zašto i kako uzimati dodatke prehrani

Više...

Što je to mezoterapija

Tko je u svom životu trpio ili trenutno podnosi bolove, koji ne reagiraju, ili vrlo slabo reagiraju na lijekove, mora probati relativno novu i modernu metodu liječenja, koja je ne samo učinkovita nego su joj i nuspojave zanemarive. Nevjerojatno, reći ćete..., ali, još 1952.godine, dr Michel Pistor, obiteljski liječnik,izumio je metodu koja ne zahtjeva veliku tehnološku podršku, ali objedinjuje našu znanstvenu medicinu sa tradicionalnom kineskom medicinom, fitoterapijom i homeopatijom. Liječenje je prozvao MEZOTERAPIJA jer se lijekovi daju u srednji dio kože, mezoderm, što bliže mjestu poremećaja, da bi djelovali tamo gdje je potrebno, a pri tome ne uništili organe kao jetru, bubrege, želudac i sl.

Više...

Termografija

 

 

 

 

Prim.dr.sc. Zvonimir Zore,dr.med

 

O TERMOGRAFIJI

Nakon znanstvenog istraživanja povezanosti termografskih nalaza i različitih tipova karcinoma dojke započetog 2008. godine porastao je moj interes za termografiju, tu neopravdano zapostavljenu dijagnostičku metodu u našem okruženju od djela stručne janosti. Rezultati koje smo dobili u istraživanju jasno su pokazali da je dojka u kojoj se nalazio maligni tumor bila toplija od zdrave dojke kod svih bolesnica. Pokazalo se da veličina tumora nije bila bitna i da su sasvim mali tumori bili sposobni zamjetno podići temperaturu kože dojke u kojoj su se nalazili. Do tada se mislilo da samo veliki tumori u dojci imaju moć podizanja temperature. Za ovu „nelogičnost“ dobili smo odgovor poslije patohistološke i imunohistokemijske analize svakog zloćudnog tumora. Pokazalo se da su ovi mali tumori imali agresivnije i malignije biološke osobine u odnosu na neke velike tumore i da su ih imali uglanom osobe mlađe životne dobi. Ovo saznanje navelo me na pojačano razmišljanje o korisnosti termografije i mogućnosti da otkrije što je moguće manji tumor koji će u samom početku svog rasta producirati toplinu usljed pojačanog metabolizma, pojačane prokrvljenosti i svih drugih faktora koji se događaju prilikom njegovog agresivnog rasta. Moć produciranja topline proporcionalna je tumorskoj agresiji a puno manje njegovoj veličini. Upravo ova sposobnost termografije da registrira vrlo male temperaturne razlike na koži dojke razlikuje termografiju od drugih konvencionalnih metoda koje danas rutinski koristimo u otkrivanju malignih tumora dojke. Ove klasične dijagnostičke metode (mamografija, ultrazvuk, kompjuterizirana tomografije, magnetska rezonanca) zapažaju morfološke – athitektonske promjene u dojkama i otkrit će tumor kada dosegne određenu veličinu. Znansveno je dokazano da tumoru treba 5 – 6 godina rasta da bi dosegnuo vličinu od 1 centimetra. Bavljenjem termografijom, vlastitim istraživanjima i primjenom, proučavajući rezultate znanstvenih istraživanja na polju termografije u svim medicinskim granama u svijetu zaključio sam da naši građani ne smiju biti zakinuti za ovu neštetnu a korisnu dijagnostičku metodu ne isljučujući druge sa svim manjkavostima koje imaju. Uostalom danas još ne postoji 100% metoda ranog i sigurnog otkrivanja malignih tumora. “Ništa u medicini nije tako istraženo i pouzdano da se mora smatrati nedodirljivim”, kaže doktor W. Giford-Jons. “Nije etički prikrivati loše vjesti i loše rezultate koje daje određena metoda lječenja ili dijagnostike”.

Više...

Dječja kirurgija

U Poliklinici Orlando njegujemo poseban pristup našim malim pacijentima. Ne nosimo bijele kute, ambijent Poliklinike podsjeća na obiteljski stan, a dr. Zoran Barčot, specijalist dječje kirurgije, nježno pristupa kako djeci, tako i roditeljima.

Na liječnički pregled možete se javiti ima li vaše dijete problem s nespuštenim testisima ili preponsku kilu koju treba operativno riješiti, ako je kožica na penisu slijepljena pa dijete ima upale ili ako dijete ima ranu na tijelu koju treba lijepo i bezbolno obraditi, madež, bradavicu ili hemangiom koji treba odstraniti. Dr. Barčot je supspecijalist plastične kirurgije, tako da uspješno zbrinjava sve probleme na koži poštujući pritom i estetski zahtjev, a to znači da je ožiljak malen i prihvatljiv, rekli bismo, nevidljiv.

Kod dr. Barčota možete dobiti i drugo mišljenje niste li sigurni u postupak koji se planira provoditi nad vašim djetetom. Strpljiv kakav jest, objasnit će vam sve što vas zanima i pri tome vam predočiti znanstvenu podlogu svog rješenja.

I sam bivši aktivni sportaš, dr. Barčot je niz godina bio sportski liječnik u KK Cibona te uspješno rješava i daje savjete o sportskim ozljedama djece i odraslih. Šarmantni dvometraš, osim djeci, rado će svoje usluge ponuditi i roditeljima, pa tako i mame i tate mogu dobiti odstranjenje neke manje izrasline na tijelu, lipoma, ateroma, kakve bradavice ili madeža. Bezbolno, uz male dječje igle i rezove, vaši ožiljci također će biti dječji.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed

Brzi upit