Naš tim

Dr. Sanja Toljan

Rođena  1964. u Vinkovcima. 1988. diplomirala na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Započela karijeru kao liječnik u hitnoj pomoći Doma zdravlja Vrbovec, gdje radi  do početka specijalizacije iz anesteziologije. Za vrijeme specijalizacije , 6 mjeseci boravi na Yale New Haven Hospital, gdje stječe iskustvo rada u vrhunskoj zdravstvenoj ustanovi. Boravak u Americi ostavit će duboki trag na  tada mladu specijalizanticu, koja će kasnije pokušati implementirati naučeno u svom svakodnevnom radu u matičnoj ustanovi ( Klinici za dječje bolesti – popularnoj Klaićevoj). 2004. godine, osniva Polikliniku Orlando, shvativši da je došlo vrijeme da izađe iz sustava i svoje znanje i ideje slobodno uklopi u svakodnevnu praksu.

U svoju Polikliniku uvodi jedina u Hrvatskoj multidisciplinarni pristup liječenju boli, te nove metode kao napr. mezoterapiju, koju uči kod izvanredne dr Britte Knoll u Munchenu, te diplomiranjem iz mezoterapije postaje redoviti član njemačkog društva za mezoterapiju (www.mesotherapie.org) Poliklinika Orlando, između ostalog bavi se liječenjem vena i kapilara, te dr Toljan boravi i kod svjetski priznatog autoriteta iz Velike Britanije, profesora Mark Whiteleya na njegovoj čuvenoj klinici , gdje dobiva znanje iz liječenja vena i kapilara. Rad profesora Whiteleya kopiramo u Poliklinici Orlando, njegujući isti pristup. ( www.thewhiteleyclinic.co.uk)

Svakodnevnim radom sa pacijentima uočava najčešće poremećaje koji su posljedica modernog načina života, a posebice njihov utjecaj na naš hormonski sustav. Zbog toga se odlučuje za specijalizaciju iz preventivne i antiage medicine u Belgiji, kod svjetski poznatog dr Thierry Hertogha, prvog čovjeka Europe za pitanje hormonalnog balansa i preventivne medicine. . Upoznavanje rada hormonskog sustava, dr Toljan omogućava holistički pristup pacijentu, te izlječenje bolesti koristeći tijelo kao vlastitog suradnika. (www.hertoghe.eu) Danas se najviše bavi poremećajima hormonskog sustava i liječenjem bioidentičnim hormonima. Kao pionir te metode u Hrvatskoj, podučava pacijente kako svoje hormone balansirati sa promjenom stila života te uzimanjem hormonskih pripravaka  putem kože, na prirodan i bezopasan način.

Dr. Sanja Toljan radi svakodnevno na zdravstveno edukaciji, drži predavanja i seminare za ljude koji žele popraviti svoje zdravlje i životni stil Objavljuje popularne članke u časopisima, recenzent je nekoliko knjiga o hormonima, gostuje redovito na radiju i televiziji. Kroz njenu ordinaciju prošlo je više tisuća pacijenata koji su aktivno krenuli u potragu za zdravljem. Dr Toljan predstavnik je nove grane medicine koja kombinira znanstveno utemeljenu medicinu i stručno znanje dobiveno učenjem i razumijevanjem tradicionalnih metoda liječenja. U skladu sa naukom koju propagira, u slobodno vrijeme bavi se organskim vrtlarstvom , kuhanjem zdrave hrane i opuštanjem u krugu obitelji ( suprug Ivica, 2 sina- Karlo i Lovro i  bob tail Mrvica).

 

Više...

Moja osobna priča

Tog sam se petka, u 35. godini svog života, u dobi kad bi svatko trebao pucati od zdravlja, vitalnosti i mladosti, probudila rano, oko 6.30. Osjetila sam lagano ‘peckanje' po potkoljenicama. Glavom mi je odmah prošla misao da je to posljedica prašine koju su majstori dan prije raznijeli po cijeloj kući. U želji da renoviramo kupaonicu angažirali smo naime ljude koji o čuvanju higijene u kući nisu baš puno znali. Srušili su unutarnji zid bez zaštite, tako da se fina prašina raširila cijelom kućom. Iako je naša spavaća soba bila na katu, imala sam osjećaj da je cijeli krevet bio posut prašinom. Kad sam ih vidjela kako nesmotreno ruše taj zid, doživjela sam jaku ljutnju. Možda najjaču do tada. Nakupilo se mnogo toga u mome životu, a onda i ta kupaonica... osjećala sam da se prelila kap u mojoj čaši!

Više...

Prof.dr.sc. Robert Trotić

Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1986. godine.  Od 1988. radi na Klinici za otorinolaringologiju i kirurgiju glave i vrata KBC-a “Sestre milosrdnice” u Zagrebu, gdje radi na dva znanstvena projekta i počinje se baviti audiologijom i otokirurgijom. Završio je poslijediplomski studij iz Biomedicine na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a tijekom specijalizacije i poslijediplomski studij iz Otorinolaringologije i maksilofacijalne kirurgije na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

199l. je magistrirao, 2000. doktorirao. Upisan je u registar istraživača pri Ministarstvu znanosti i tehnologije Republike Hrvatske pod brojem 191572. Bio je član prvog  operacijskog tima koji je u Hrvatskoj ugradio umjetnu pužnicu 1996. godine. Autor je i koautor brojnih znanstvenih i stručnih radova, mentor za magisterije i doktorate, aktivni je sudionik dodiplomske i poslijediplomske nastave Stomatološkog i Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Sudjelovao je u radu brojnih domaćih i međunarodnih kongresa i znanstvenih skupova. Stručno usavršavan u Beču, Berlinu, Bordeauxu, Los Angelesu, Salzburgu i Sydneyu.

Dobitnik je nagrade Međunarodnog društva pedijatrijske otorinolaringologije i Plakete grada Zagreba. Član je Međunarodnog društva za audiologiju, Europske akademije za otologiju i neuro-otologiju, Hrvatskog liječničkog zbora i Hrvatskog društva za otorinolaringologiju i kirurgiju glave i vrata.

Znanstveni je savjetnik i redoviti je profesor na Stomatološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, te pročelnik Katedre za otorinolaringologiju. Ima užu specijalizaciju iz audiologije i primarijat. Stalni je sudski vještak iz otorinolaringologije. Predsjednik je Sekcije za otologiju i neuro-otologiju Hrvatskog Društva za otorinolaringologiju i kirurgiju glave i vrata Hrvatskog liječničkog zbora. Predsjednik je Hrvatskog društva za kohlearnu implantaciju.

 

Više...

Akademkinja Vida Demarin

Akademkinja Vida Demarin diplomirala je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Specijalizirala je neuropsihijatriju u KB Sestre Milosrdnice, te je stekla naziv primarius. Magistarski rad obranila je na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a doktorsku disertaciju na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Usavršavala se u vodećim svjetskim klinikama, Hopital de la Salpetriere u Parizu, Guy's Teaching Hospital u Londonu, Kantonspittal u Baselu i dr. Znanstveni je savjetnik i redoviti profesor u trajnom zvanju Sveučilišta u Zagrebu.

Osnovno područje njenog djelovanja je proučavanje neuroplastičnosti mozga, krvožilnih poremećaja u neurologiji, moždane autoregulacije, glavobolje i drugih bolnih stanja, kognitivnih poremećaja, poremećaja svijesti i multiple skleroze. Jedan je od osnivača neinvazivne ultrazvučne dopler dijagnostike procjene moždane cirkulacije u Hrvatskoj i u ovom dijelu Europe. Voditelj je mnoštva programa prevencije cerebrovaskularnih bolesti i moždanog udara u gradu Zagrebu i Republici Hrvatskoj tijekom zadnjih desetljeća, kao i preventivnih programa sa svrhom unapređenja i očuvanja zdravlja mozga i poboljšanja kvalitete života. Bila je predstojnica Klinike za neurologiju KBC «Sestre milosrdnice» od 1994 – 2011. godine, kada je osnovala dva referentna centra Ministarstva zdravlja – Referentni centar za neurovaskularne poremećaje i Referentni centar za glavobolju, a zatim je bila medicinski ravnatelj Poliklinike Aviva.

Voditelj je kolegija Neurosonologija i kolegija Moždani krvotok – znanstveni pristup u okviru Poslijediplomskog studija Biomedicina i zdravstvo Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Postdiplomskog studija Neuroznanost Sveučilišta u Zagrebu, te dva kolegija na Postdiplomskom studiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, BiH.

Objavila je preko tisuću radova u domaćim i međunarodnim časopisima, od kojih su mnogi citirani u tercijarnim publikacijama, te 86 knjiga i nastavnih tekstova. Organizirala je i sudjelovala je na mnogobrojnim domaćim i međunarodnim simpozijima, seminarima, konferencijama i kongresima i održala niz pozvanih predavanja. Članica je uredničkog odbora časopisa RAD Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Acta Clinica Croatica, te više međunarodnih časopisa.

Nesebično prenosi svoje znanje na mlađe kolege, koji danas rade u gotovo svim neurološkim ustanovama u našoj zemlji, mnogi i u inozemstvu, na uglednim pozicijama, kao sveučilišni profesori ili voditelji znanstvenih jedinica. Bila je mentor brojnih doktorata, magisterija, diplomskih radova, specijalizacija i znanstvenih novaka. Bila je glavni je istraživač više projekata i programa Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, kao i nacionalni koordinator, voditelj ili istraživač u brojnim međunarodnim projektima. Članica je brojnih stručnih i znanstvenih udruga u zemlji i inozemstvu, redoviti je član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti te Akademije medicinskih znanosti Hrvatske. Vida Demarin je Fellow of American Heart Association ( FAHA), American Academy of Neurology ( FAAN), European Stroke Organization (FESO) i European Academy of Neurology ( FEAN). Predsjednica je Central and Eastern European Stroke Society, glavna tajnica Istraživačke grupe o organizaciji neurološke službe Svjetske federacije neurologa, predsjednica je međunarodnog Neuropsihijatrijskog kongresa u Puli, kongresa s najduljom tradicijom, koji se ove godine održava 55. put, osnivač je i direktorica međunarodnog poslijediplomskog tečaja: „Summer Stroke School - Healthy Lifestyle and Prevention of Stroke and Brain Impairment“, koji se preko 25 godina održava svake godine u Inter-Univerzitetskom centru u Dubrovniku. Članica je Odbora direktora (Board of Directors) Svjetske organizacije za moždani udar (World Stroke Organization), dopredsjednica je Hrvatskog vijeća za mozak, jedan od osnivača i predsjednica Međunarodnog Instituta za zdravlje mozga i dopredsjednica Hrvatskog društva za prevenciju moždanog udara.

Dobila je više nagrada i priznanja, između ostalih nagradu „Ladislav Rakovac“ HLZ-a 2001., Europskog društva za moždani udar 2003., te Neurosonološke istraživačke grupe Svjetske federacije neurologa 2005. Proglašena je za Ženu godine 2011. (časopis Zaposlena). Počani je građanin općine Medulin od 2012.

Svojim znanstvenim i stručnim radom značajno je utjecala na razvoj neuroznanosti u nas i u svijetu, afirmirala se u zemlji i inozemstvu i uspostavila plodnu suradnju s najprestižnijim institucijama u svijetu.

Više...

Dr. Zoran Barčot

Dr. Zoran Barčot, F.E.B.P.S., specijalist je dječje kirurgije rođen 1962. godine u Splitu. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1986. godine.

U Klinici za dječje bolesti Zagreb (sadašnjem KBC “Sestre milosrdnice”) završio je 1997. godine specijalizaciju iz dječje kirurgije. Od 2000. godine posjeduje prestižnu UEMS Euro-licencu iz dječje kirurgije. Završio je međunarodne poslijediplomske studije “Leadership & Management in Health Systems” i “Biomedicina i zdravstvo” na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i očekuje ga skora obrana doktorske disertacije.

Radi na Odjelu za opekline, plastičnu i rekonstrukcijsku kirurgiju i voditelj je hitne i specijalističke dječje kirurške službe KBC-a. Osim svakodnevne skrbi za pacijente s patologijom cjelovite dječje kirurgije, ekspertna polja djelovanja su mu plastična, rekonstrukcijska i kirurgija opeklina dječje dobi, te dermatokirurgija i primjena lasera u liječenju krvožilnih promjena.

Desetine tisuća zadovoljnih pacijenata jamstvo su kvalitete njegove kirurške skrbi za bolesnike.

Sudjelovanja na brojnim domaćim i stranim kongresima širom svijeta, edukacija kroz praktičnu suradnju i rad s kolegama iz vodećih europskih i svjetskih centara dječje kirurgije, bogato iskustvo u organizaciji nacionalnih kongresa dječje kirurgije i dugogodišnji aktivan rad u Izvršnom odboru Hrvatskog društva za dječju kirurgiju HLZ-a rezultirali su i organizacijom Prvog svjetskog kongresa dječje kirurgije, 2004. godine u Zagrebu, kojeg je bio izvršni predsjednik.

Kao nekadašnji profesionalni košarkaš i dugogodišnji certificirani sportski liječnik KK Cibona i nacionalnih košarkaških selekcija, bavi se dijagnostikom, liječenjem i prevencijom sportskih ozljeda, te problemima dopinga u sportu, kao recentni član boarda Svjetske antidoping agencije.

Hrvatski je branitelj i član Udruge liječnika dragovoljaca domovinskog rata 1990-1991.

Više...

Zvonimir Zore dr.med Spec. onkoplastične i opće kirurgije

Prim.dr.sc. Zvonimir Zore dr.med Spec. onkoplastične i opće kirurgije

Prim. dr.sc. Zvonimir Zore, dr.med., rođen je u Vinkovcima 1962. godine gdje je završio osnovno i srednje obrazovanje. Medicinski fakultet u Rijeci  završio u redovitom roku 1988. godine. Poslijediplomski studij iz onkologije završio je 1993. godine pri Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Akademski stupanj magistra biomedicinskih znanosti stekao je 2001. godine na Medicinskom fakultetu u Zagrebu obranivši magistarski rad pod naslovom „Kirurško liječenje patoloških fraktura dugih kostiju kod metastatskih karcinoma“. Doktorirao je na Stomatološkom fakultetu u Zagrebu 2012. godine obranivši disertaciju pod naslovom „Povezanost infracrvene termografije s imunohistokemijskim osobinama invazivnih tumora dojke“. Specijalistički ispit iz opće kirurgije položio je 1997. godine. Specijalistički ispit iz plastične i rekonstruktivne kirurgije položio je 2005. godine. Od 2008. godine zaposlen je u Kliničkom bolničkom centru „Sestre milosrdnice“ na neodređeno vrijeme, na radnom mjestu odjelnog liječnika specijaliste opće i plastične kirurgije u Klinici za tumore, Zavodu za onkološku kirurgiju na odjelu Onkoplastične kirurgije.

Više puta se educirao u zemlji i inozemstvu a pomenut će se neke: pri Centru za transfer tehnologije u Zagrebu završio izobrazbu primjene termografije u medicini, završen tečaj abdominalnog ultrazvuka Ian Donald pri Interuniverzitetskom centru u Dubrovniku, završen tečaj laparoskopske cistektomije,  tečaj za postupke i podršku donoru organa,  mikrokirurški tečaj, boravak u Bonnu na supspecijalistiškom usavršavanju. Radio je kao predavač predmeta kirurgija za medicinske sestre i tehničare te asistent i predavač na Veleučilištu Lavoslav Ružička na Odsjeku za fizioterapeute za predmet: Fiziologija s patofiziologijom. Bio je mantor diplomantima i kandidatima sa subspecijalističkoj edukaciji. Član je uredničkog odbora znanstvenog časopisa Austin Biomarkers & Diagnosis. Recenzent je u više međunarodnim medicinskih časopisa.
Do sada je objavio više znanstvenih publikacija  citiranih u Current Contents bazi i drugim bazama.  Vlastita istraživanja prezentirao je na više domaćih i međunarodnih kongresa. 

Više...

Sr. Andrea Bilandžić

Sr. Andrea Bilandžić rođena 1970. u Zagrebu. Završila srednju medicinsku školu, nakon koje je radila u primarnoj zdravstvenoj zaštiti i u laboratoriju za kontakne leće.

Završila je edukaciju iz medicinske masaže, a u Orlandu je Andrea zadužena za asistiranje kod estetskih zahvata. Udana je i majka kćeri i sina. U slobodno vrijeme, druži se s prijateljima, rekreira i šeće psa.

 

 

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed

Brzi upit