Naš tim

Dr. Sanja Toljan

Rođena  1964. u Vinkovcima. 1988. diplomirala na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Započela karijeru kao liječnik u hitnoj pomoći Doma zdravlja Vrbovec, gdje radi  do početka specijalizacije iz anesteziologije. Za vrijeme specijalizacije , 6 mjeseci boravi na Yale New Haven Hospital, gdje stječe iskustvo rada u vrhunskoj zdravstvenoj ustanovi. Boravak u Americi ostavit će duboki trag na  tada mladu specijalizanticu, koja će kasnije pokušati implementirati naučeno u svom svakodnevnom radu u matičnoj ustanovi ( Klinici za dječje bolesti – popularnoj Klaićevoj). 2004. godine, osniva Polikliniku Orlando, shvativši da je došlo vrijeme da izađe iz sustava i svoje znanje i ideje slobodno uklopi u svakodnevnu praksu.

U svoju Polikliniku uvodi jedina u Hrvatskoj multidisciplinarni pristup liječenju boli, te nove metode kao napr. mezoterapiju, koju uči kod izvanredne dr Britte Knoll u Munchenu, te diplomiranjem iz mezoterapije postaje redoviti član njemačkog društva za mezoterapiju (www.mesotherapie.org) Poliklinika Orlando, između ostalog bavi se liječenjem vena i kapilara, te dr Toljan boravi i kod svjetski priznatog autoriteta iz Velike Britanije, profesora Mark Whiteleya na njegovoj čuvenoj klinici , gdje dobiva znanje iz liječenja vena i kapilara. Rad profesora Whiteleya kopiramo u Poliklinici Orlando, njegujući isti pristup. ( www.thewhiteleyclinic.co.uk)

Svakodnevnim radom sa pacijentima uočava najčešće poremećaje koji su posljedica modernog načina života, a posebice njihov utjecaj na naš hormonski sustav. Zbog toga se odlučuje za specijalizaciju iz preventivne i antiage medicine u Belgiji, kod svjetski poznatog dr Thierry Hertogha, prvog čovjeka Europe za pitanje hormonalnog balansa i preventivne medicine. . Upoznavanje rada hormonskog sustava, dr Toljan omogućava holistički pristup pacijentu, te izlječenje bolesti koristeći tijelo kao vlastitog suradnika. (www.hertoghe.eu) Danas se najviše bavi poremećajima hormonskog sustava i liječenjem bioidentičnim hormonima. Kao pionir te metode u Hrvatskoj, podučava pacijente kako svoje hormone balansirati sa promjenom stila života te uzimanjem hormonskih pripravaka  putem kože, na prirodan i bezopasan način.

Dr. Sanja Toljan radi svakodnevno na zdravstveno edukaciji, drži predavanja i seminare za ljude koji žele popraviti svoje zdravlje i životni stil Objavljuje popularne članke u časopisima, recenzent je nekoliko knjiga o hormonima, gostuje redovito na radiju i televiziji. Kroz njenu ordinaciju prošlo je više tisuća pacijenata koji su aktivno krenuli u potragu za zdravljem. Dr Toljan predstavnik je nove grane medicine koja kombinira znanstveno utemeljenu medicinu i stručno znanje dobiveno učenjem i razumijevanjem tradicionalnih metoda liječenja. U skladu sa naukom koju propagira, u slobodno vrijeme bavi se organskim vrtlarstvom , kuhanjem zdrave hrane i opuštanjem u krugu obitelji ( suprug Ivica, 2 sina- Karlo i Lovro i  bob tail Mrvica).

 

Više u ovoj kategoriji: Moja osobna priča »

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Brzi upit