Naš tim

Dr. Zoran Barčot

Dr. Zoran Barčot, F.E.B.P.S., specijalist je dječje kirurgije rođen 1962. godine u Splitu. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1986. godine.

U Klinici za dječje bolesti Zagreb (sadašnjem KBC “Sestre milosrdnice”) završio je 1997. godine specijalizaciju iz dječje kirurgije. Od 2000. godine posjeduje prestižnu UEMS Euro-licencu iz dječje kirurgije. Završio je međunarodne poslijediplomske studije “Leadership & Management in Health Systems” i “Biomedicina i zdravstvo” na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i očekuje ga skora obrana doktorske disertacije.

Radi na Odjelu za opekline, plastičnu i rekonstrukcijsku kirurgiju i voditelj je hitne i specijalističke dječje kirurške službe KBC-a. Osim svakodnevne skrbi za pacijente s patologijom cjelovite dječje kirurgije, ekspertna polja djelovanja su mu plastična, rekonstrukcijska i kirurgija opeklina dječje dobi, te dermatokirurgija i primjena lasera u liječenju krvožilnih promjena.

Desetine tisuća zadovoljnih pacijenata jamstvo su kvalitete njegove kirurške skrbi za bolesnike.

Sudjelovanja na brojnim domaćim i stranim kongresima širom svijeta, edukacija kroz praktičnu suradnju i rad s kolegama iz vodećih europskih i svjetskih centara dječje kirurgije, bogato iskustvo u organizaciji nacionalnih kongresa dječje kirurgije i dugogodišnji aktivan rad u Izvršnom odboru Hrvatskog društva za dječju kirurgiju HLZ-a rezultirali su i organizacijom Prvog svjetskog kongresa dječje kirurgije, 2004. godine u Zagrebu, kojeg je bio izvršni predsjednik.

Kao nekadašnji profesionalni košarkaš i dugogodišnji certificirani sportski liječnik KK Cibona i nacionalnih košarkaških selekcija, bavi se dijagnostikom, liječenjem i prevencijom sportskih ozljeda, te problemima dopinga u sportu, kao recentni član boarda Svjetske antidoping agencije.

Hrvatski je branitelj i član Udruge liječnika dragovoljaca domovinskog rata 1990-1991.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Brzi upit